Overnachten

Overnachten op de Strada a Nord … iedere dag een ander verhaal … nooit een onmogelijke opdracht!

Pelgrimsherberg in Campanië

Algemeen

Vrienden op de fiets Bed en ontbijt aan een lage prijs bij particulieren, voornamelijk in Nederland en omstreken (Vlaanderen, Duitsland) maar ook hier en daar in verdere oorden.

Welcome to My Garden Burgers die hun tuin gratis ter beschikking stellen voor de trage reiziger, voornamelijk in België maar ook in Nederland en enkele adressen in Duitsland en Noord Frankrijk

Dossier wildkamperen in Europa van Reiswijzer (Enkel voor leden)

OSMAMD app op tablet of slimme telefoon. Zoek overnachting op vooraf geladen oo-line kaart. Menu > Kaart instellen > Kaartlaag met POI’s > vink overnachten aan. Dit is ook handig voor Eten, Winkel, … .

Europese lijst campings

Duitsland

Bivakeren

Vrij kamperen verboden, maar met uitzonderingen De federale wetgeving staat alle toegang tot bossen toe, maar de Bundeslanden (deelstaten)staan in voor de details. Die verbieden kamperendoorgaans volledig, met name in bossen. Daarenboven kunnen gemeentes nog bijkomende beperkingen opleggen.“Lagern’ (rusten) mag overigens wel, maar dat zit in een juridische grijze zone.

Nood-bivakkeren in de hoge Alpen mag wel;

in Beieren, Rijnland-Palts, Noord-Rijnland-Westfalen, Hamburg, HessenenBerlijn is er geen expliciet verbod. Je kunt paalkamperen in het Pfälzerwald, de Eifel, het Zwarte Woud en Spessart in Beieren.

© Wegwijzer vzw -Dossier wildkamperen –versie 2020

lees meer op Wegwijzer (enkel voor leden)